“In stilte en rust ontstaan de mooiste creaties”

Vanuit een spontaan idee ga ik aan het werk en gaande weg het proces vertrouw ik op mijn fantasie waarbij de uitkomst veelal een andere wending krijgt. Tijdens het werk laat ik me ( ver)leiden door het spel van kleuren en vormen die zich ontwikkelen en zich laten combineren of juist contrasteren. Ik werk niet alleen met een kwast maar veelal ook met mijn handen, een spons of doek.
Door wrijven en vervagen, verdikken of verdunnen ontstaan er verrassende kleurcombinaties van verschillende lagen verf waardoor verrassende combinaties ontstaan.
De olieverfschilderijen zijn verfijnder, preciezer, de kleuren uitbundiger. Alles is fantasie, een droomwereld, veelal met humor. Mijn werk wordt weleens surrealistisch of vervreemdend genoemd.

Inspiratie doe ik op tijdens mijn reizen, door wandelingen in de natuur of de stad. Niet alleen door de vormen en kleuren die ik waarneem, maar ook juist door het ontbreken daarvan in mijn alledaagse waarnemingen. Eigenlijk kan alles aanleiding zijn om nieuw werk te creëren.

Na jaren gewerkt te hebben in het onderwijs, waarvan de laatste jaren als schooldirectie heb ik enkele jaren geleden ruimte gecreëerd om te gaan doen waar mijn hart naar uit gaat en ben ik mijn creatieve kant verder gaan ontwikkelen.

Na opleidingen van beeldend kunstenaars met verschillende disciplines heb ik mij geconcentreerd op het schilderen met olie- en acrylverf en het maken van glasjuweeltjes.

Glasjuweeltjes, de “spanning” die het werken met glasbranden met zich meebrengt waarbij de kleuren zich niet laten mengen doordat het materiaal dit niet toe laat staat niet in vergelijking met de rust die ik ervaar bij het schilderen. Het werken met verschillende disciplines roept soms spanning op, maar wie zich verdiept in mijn werk kan beamen dat dit bij mij past. Ik houd van de afwisseling en geladenheid in mijn werk.voor de website